Stiri Externe

Trump, prima reacție oficială după atacul din partea Teheranului: „Iranul nu va fi lăsat să aibă o armă nucleară”

Președintele SUA, Donald Trump, a făcut primele declarații oficiale, după ce Iranului a atacat, în noaptea de marți spre miercuri, mai multe baze militare americane de pe teritoriul Irakului.

„Atât timp cât sunt președintele SUA, Iranul nu va fi lăsat să aibă o armă nucleară”, a declarat Donald Trump.

Președintele SUA a adăugat că niciun american nu și-a pierdut viața în atacurile din partea Iranului.

„Cetățenii americani ar trebui să fie fericiți, pentru că nici un american nu a fost victimă a atacului de noaptea trecută. Forțele noastre militare sunt pregătite pentru orice. Iranul pare să se retragă. Nicio viață americană și irakiană nu a fost pierdută datorită sistemului de alertă care a funcționat foarte bine”, a declarat Donald Trump.

„Iranul a fost un sponsor principal al terorismului și a încercării de a deveni putere nucleară, pentru a amenința lumea civilziată. Asta nu se va mai întâmpla niciodată”, a mai spus președintele SUA.

Avion ucrainean prăbușit în Iran. Imaginile filmate înainte de impactul cu solul

Statele Unite vor impune ″imediat″⁣ noi sancţiuni împotriva Iranului cât timp acesta nu-şi va schimba comportamentul, a adăugat liderul american.

Iranul a atacat o bază militară din Irak unde se aflau soldați USA

La 5 zile după eliminarea generalului Qassem Soleimani, Iranul a lansat miercuri riposta împotriva Statelor Unite lansând rachete asupra a două baze militare din Irak unde staţionează militari americani, comentează AFP.

Potrivit Pentagonului, peste 12 rachete au fost lansate din Iran împotriva bazelor Ain al-Assad şi Erbil.

Aceste raiduri, revendicate de Teheran, marchează o schimbare ce provoacă temeri legate de o escaladare regională sau chiar un război deschis, chiar dacă liderii american şi iranian au părut că doresc să calmeze imediat jocul. 

Sursa: Agerpres

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

inpuff.ro bestkids.ro itdepot.ro/

Cele mai citite!

fashiondays.ro
To Top