Romania Noastra

Apare o nouă autostradă în România! Anunţ oficial important din partea PNL

Liberalul Marius Bodea, Preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, a dat asigurări că există voință politică pentru realizarea acestui proiect iar mai important este faptul că Uniunea Europeană consideră implementarea acestuia una importantă.

Preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, deputatul PNL Marius Bodea, afirmă că autostrada Iaşi-Târgu Mureş este eligibilă pentru finanţare din fonduri europene. De asemenea, acesta adaugă că există voinţa politică necesară pentru realizarea lucrării, scrie news.ro.

„Proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş este eligibil pentru finanţarea integrală din fonduri europene nerambursabile. Există voinţa politică necesară pentru a face proiectul, iar important este că în viziunea Uniunii Europene, autostrada A8 este un proiect necesar de implementat”, a declarat, într-un comunicat de presă, preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, deputatul PNL Marius Bodea.

Bodea susține că deocamdată finanțarea nu este contarctată din fonduri UE deoarece parteneriatul public-privat „inventat de PSD” nu permite acest lucru. Acesta mai adaugă că reprezentanţii PSD încearcă „să manipuleze şi să creeze controverse inutile”, inducând ideea că tronsonul Iaşi-Târgu Neamţ nu se va face din bani europeni.

„Finanţarea sectorului de autostradă, denumit generic Tg.Neamţ-Iaşi-Ungheni, nu este contractată deocamdată din fonduri UE, deoarece actuala formă juridică inventată de PSD – anume parteneriatul public-privat – nu permite acest lucru. Fantasmagoria PPP înseamnă tocmai renunţarea la fonduri europene, dat fiind că Uniunea Europeană nu are cum să plătească bani în locul finanţatorului privat”, a precizat deputatul Marius Bodea

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

inpuff.ro bestkids.ro itdepot.ro/

Cele mai citite!

fashiondays.ro
To Top